Karakter

Karakter van de Bullmastiff

Een volwassen Bullmastiff is doorgaans waaks. Wanneer hij alleen is ligt hij bij wijze van spreken met een oog open te slapen.

Karakter van de Bullmastiff. Lamme bullmastiff

Slapen doe je zo

Ze zijn vaak erg zeker van zichzelf en hebben een eigen mening en geest. Blaffen doet hij niet veel, maar laat zien dat hij aanwezig is.
Zijn hoofd hoog en oren wat hoger en naar voren gericht, zijn welgevormde borstkas vooruit de achterpoten ligt naar achteren gericht en staart omhoog.
Deze combinatie maakt de hond enorm indrukwekkend. 
Tegelijkertijd zijn ze enorm lief en zachtaardig.

Ivanssite houding

Houding

Heerlijk luieren op z'n rug met poten de lucht in en die grote hanglippen die ondersteboven hangen. Om dan ook nog even diep en zelfvoldaan te zuchten. Mooaaw wat hebben we het slecht.
Of lekker knagend op z'n welverdiende botje en wanneer je hem aanspreekt kijkt hij even omhoog met zijn kraaloogjes en schuimbek dat bijna op glimlachen lijkt, kwispeld een keer en gaat daarna lekker verder.
Een Bullmastiff koestert wat hij heeft en is trouw en beschermend.
Tijdens het spelen kan hij zich uiten als een volstrekte joker.

Karakter van de Bullmastiff. Ivans site jihaa

Dartelen op het strand

Om andere honden zover te krijgen mee te spelen huppelt hij rond met zijn hoofd laag om vervolgens als een dartelend hertje over het veld te rennen.
Dat duurt natuurlijk niet heel lang, want een volwassen exemplaar is redelijk zwaar. Maar opgeven staat ook niet in het woordenboek, dus de weg van de minste weerstand wordt toegepast. Bosjes staan niet in de weg, daar kun je gewoon keihard doorheen. Bochten maken is niet nodig, laat dat maar aan die andere honden over, ik ga rechtdoor. Ik ga niet meer achter de bal aan, ik houd de hond tegen die hem heeft opgehaald.
Een Bullmastiff kan ook wel een flinke smeerpoets zijn. Een modderpoel of sloot en dergelijke worden niet ontweken. Zichzelf onder smeren met eigen kwijl en overblijfselen van het knagen op een buffelhuid. Drinken uit een volle waterbak gaat met geweld en hij zal na het drinken een flink spoor achter laten. Tja, het kost dan ook wel wat werk en tijd.

Karakter van de Bullmastiff. Ivans site wie ik

Wie ik?

Als pup zal hij op alle manieren mogelijk zijn zin doordrijven. Ze spelen echt komedie om dit voor elkaar te krijgen.
Hoofdrollen zijn dan:

1. Ik hoor je niet, ik zie je niet.
2. Wie ik?
3. Meen je dat nou?
4. Van mij van mij van mij!

Niet intrappen, anders duurt het een hele tijd totdat ie dingen weer afgeleerd heeft.

linksnormal2 Anatomie

Training rechtsnormal1